Steinerskoleforbundet

Steinerskoleforbundet er et samarbeidsorgan for landets 32 steinerskoler og arbeider med å fremme skolenes saker overfor politikere, utdanningssektoren og offentlighet. Vår fremste oppgave ligger i å sikre skolenes rett til å drive steinerskole etter friskoleloven. Steinerpedagogikken er en anerkjent pedagogisk retning.

Forbundet er ansvarlig for Steinerskolens læreplaner, godkjenning av nye steinerskoler og er et rådgivende organ for landets ulike steinerskoler. I tillegg arbeider forbundet som et bindeledd mellom skolene, slik at god pedagogikk, nye ideer og erfaring fra de ulike skolene deles og kommer alle elever til gode. Vi arrangerer kurs på etterspørsel og store fellesprosjekter nasjonalt og internasjonalt.

Kurs og konferanser

Alle Steinerskoleforbundets kurs, samlinger og møter denne våren er utsatt på ubestemt tid.

Steinerskoleforbundet
Josefinesgate 12
(+47) 22 54 25 40
forbundet@steinerskolen.no
Medarbeider
Styre
Ombudet

Ombudet har som formål å bidra til å støtte og sikre kommunikasjon innen skolene eller mellom foreldre, elever og den enkelte skole. Ombudsordningen er opprettet i et samarbeid med Steinerskoleforbundet og Steinerskolenes Foreldreforbund. Skolene bør gjøre ombudsordningen kjent for medarbeidere, foreldre og elever. Steinerskolenes Ombudsordning er et tilbud der ulike parter kan søke råd og hjelp i saker hvor det er krevende å få til en god dialog.

Regler og retningslinjer for ombudet

Kontakt ombudet
Har du spørsmål om Ombudsordningen eller behov for hjelp fra Ombudet kan du skrive en henvendelse
til ombud@steinerskolen.no

Ombudets medlemmer

• Fridtjof Piene Gundersen – leder
  • Elisabeth Vegard Due
  • Tor Segelcke
Etablere ny steinerskole?

Steinerskoleforbundet etablerer ikke nye Steinerskoler, men bistår søkere i prosessen med informasjon og materiell som kan være nyttig på veien. Å starte en steinerskole er en prosess som tar tid og som krever mye engasjement fra flere hold. Utdanningsdirektoratets hjemmeside gir den informasjon om prosessen.

Søke om å starte friskole

Kontakt Steinerskoleforbundet for informasjon om nye skoleinitiativ.