Alle nyheter
Informasjon til foreldre om barn og koronavirus

Nyttig informasjon om korona finner du her

Lærerstevnet 2020

Lærerstevnet 2020 arrangeres av Steinerhøyskolen og Steinerskoleforbundet

Bli en bievenn du og!

Humler og andre villbier er de mest effektive pollinerende insektene vi har. Denne våren tar Steinerskolene i Norge grep ved å tilrettelegge for planting av bievennlige blomsterfrø på skolene, i hager og i ledige arealer i nærmiljøet. Bli en bievenn du og!

Elevene har aldri vært viktigere

Det er mange som er redde og engstelige om dagen. Noen mer, noen mindre. Det er uansett verken rart eller galt å være redd og usikker.

Hjemmeundervisning i koronaens tid

I løpet av kort tid har skoler og lærere kastet seg inn i det nye pedagogiske landskapet som heter hjemmeundervisning.

Skolens viktigste fag i denne tiden er den psykososiale øvelsen

Samfunnets drastiske grep for å hindre smitte har medført stengte skolebygninger – men skolen består! Lærere over det ganske land er fantastisk kreative og finner nye måter å drive undervisning på.

Fenomenologisk undervisning

Veldig enkelt sagt er dette grunnprinsippet for all undervisning i naturfag i Steinerskolen. Det kalles en fenomenologisk metode.

Formtegning

Formtegning appellerer gjennom ikke-figurativ tegning til det visuelle, det billedkunstneriske.

Mitt skip er lastet med lek

Leken er barnets eget arbeid, og barnet gjør dette i dypeste alvor.

Instrumentverksted på Hedemarken

Håndarbeid, kunst og musikk er portalen rett inn til et menneskets indre liv.