Alle nyheter
Steinerskolen i Ålesund laget pop-up påskebutikk !

Vi i Ålesund er vant til å ri av stormen, det er i motvind at dragen flyr høyt!
Påskebutikken er vårt alternativ til påskemarkedet. Vi hadde pop-up butikk til jul, og gjorde igjen. Gd idé, ikke sant? God påske!

Ljabruskolen

Ljabruskolen, som tidligere het Helsepedagogisk Rudolf Steinerskole, ble startet i 1984 på initiativ fra noen foreldre til barn med spesielle behov.

Båltreff i Kongsberg

Godt oppmøte på båltreff 27. februar!

Barna har leika og hilst på dyra, vi har grilla pølser og snakka mye om steinerskolen. Tusen takk til alle dere som kom og var sammen med oss! Og takk for mange viktige spørsmål og hyggelige samtaler rundt bålet.

Steinerskolen starter opp i Kongsberg!

Etter å ha fått godkjenning av Utdanningsdirektoratet, planlegger Kongsberg Steinerskole oppstart allerede høsten 2021, for minimum to klassetrinn.

Tilskudd til skoleturer for ungdom

Utdanningsdirektoratet gir tilskudd til turer for ungdom som planlegger å besøke konsentrasjonsleirer og minnesteder fra andre verdenskrig. For skoleåret 2020 /2021 er det satt av 15,5 millioner kroner.

Lærerstevnet 2020

Lærerstevnet 2020 arrangeres av Steinerhøyskolen og Steinerskoleforbundet

Bli en bievenn du og!

Humler og andre villbier er de mest effektive pollinerende insektene vi har. Denne våren tar Steinerskolene i Norge grep ved å tilrettelegge for planting av bievennlige blomsterfrø på skolene, i hager og i ledige arealer i nærmiljøet. Bli en bievenn du og!

Hjemmeundervisning i koronaens tid

I løpet av kort tid har skoler og lærere kastet seg inn i det nye pedagogiske landskapet som heter hjemmeundervisning.

Skolens viktigste fag i denne tiden er den psykososiale øvelsen

Samfunnets drastiske grep for å hindre smitte har medført stengte skolebygninger – men skolen består! Lærere over det ganske land er fantastisk kreative og finner nye måter å drive undervisning på.

Fenomenologisk undervisning

Veldig enkelt sagt er dette grunnprinsippet for all undervisning i naturfag i Steinerskolen. Det kalles en fenomenologisk metode.