Skolehage søker gartner

Vi søker etter deg som liker å være ute og grave i jorden i all slags vær, som er allsidig, nysgjerrig og kunnskapsrik. Du som elsker alt det grønne og som ser nytten i alt som vokser og gror. Og du brenner for å videreformidle din kunnskap om markens grøde! Kort sagt: En hagebrukslærer. 

Her ved Rudolf Steinerskolen i Bergen har vi en lang og solid tradisjon med skolehage for både barne- og ungdomstrinnet. Faget hagebruk er godt integrert i skoleplanen, og våre skolehager ligger idyllisk til på skolens område, til dels som en naturlig del av elevenes uteområde.

På grunn av et nært forestående generasjonsskifte vil vi nå trenge en ny hagebrukslærer. Høres dette ut som noe for deg? Hos oss vil arbeidsdagen være fylt med et allsidig arbeid i både skolehage og hagebruksrom, samt på skolens øvrige uteområder. En viktig del av arbeidet vil være å videreføre den allerede etablerte skolehagen for mellom- og ungdomstrinnet, samtidig som du fordyper og utvikler både faget og området. I starten vil du jobbe sammen med nåværende hagebrukslærer, og dette vil gi deg en solid veiledning inn i det å undervise i hagebruk hos oss, og i å ivareta skolehagen vår. Det vil også være naturlig at du samarbeider med skolens vaktmester og driftsansvarlige, slik at dere i fellesskap har et helhetlig blikk på skolens samlede utearealer.

Til vårt tradisjonsrike julemarked vil du og elevene dine bidra med produksjon av et stort utvalg varer, her er elevene med på hele prosessen fra jord til bord. De dyrker frem grønnsaker, bær og urter fra frø, de høster inn og bearbeider råvarene både på skolekjøkkenet og i hagebruksrommet, for så å være med og selge sine egne produkter i “Matboden” på julemarkedet. Flere av disse varene er meget etterspurte, gjerne lang tid i forveien, som for eksempel Steinerskolens urtesalt og leppepomader. Produksjonen til julemarkedet blir et viktig område å føre videre, så det kan være en fordel om du har litt kjennskap til tørking og bearbeiding av urter, i tillegg til fremstillinger av salver og kremer med blant annet bivoks.

Foruten ymse trær, busker og bed huser skolehagen også skolens bigård, vi ønsker derfor at du som søker på stillingen har erfaring med birøkt, eller er interessert i å tilegne deg kunnskaper om dette for å ivareta denne viktige ressursen i skolehagen.

Det blir i dag undervist i hagebruk på 4., 5., 7. og 8. trinn. I tillegg har elevene på 10. trinn en 2 ukers jordbruksperiode som gjerne inkluderer et opphold på en bondegård, der elevene får kjenne på kroppen hvordan det er å drive skikkelig gårdsarbeid. Jordbruksperioden er med i hagebrukslærerens stilling. I tillegg til å delta i selve perioden vil du være med på å planlegge og organisere den i samarbeid med blant andre lærere fra skolekjøkkenet og sløyden.

Stillingen som hagebrukslærer vil i utgangspunktet være av størrelsen 80-100% og lønnes etter våre interne lønnsordninger. Du vil være aktivt med på å forme arbeidet ditt i tråd med de egenskaper du tar med deg inn i stillingen, og etter de behov som til enhver tid melder seg i hagen gjennom året. Det vil naturligvis være mest utearbeid vår, sommer og høst mens det vinterstid kan være noe roligere med undervisning om vedlikehold av utstyr og teori knyttet opp mot det praktiske arbeidet som er utført og det som venter når du går våren i møte med elevene.

Det er ønskelig at du som søker har utdanning og erfaring innenfor økologisk landbruk og naturbruk, gjerne med kjennskap til biodynamisk jordbruk. Din utdanning kan være fra en gartnerskole, naturbruksskole, landbruksskole eller tilsvarende. Mangler du PPU vil vi at du snarest mulig starter på en slik utdanning for at vi skal kunne tilby en fast stilling. Vi har noen tanker om hvordan dette kan gjøres, men da må du være villig til å ta etterutdanning i kombinasjon med arbeidet her på skolen.

 

Vi holder til i Rieber Mohnsveg 15, 5231 Paradis

 

Høres dette ut som din drømmejobb? Da må du ikke nøle med å kontakte oss!

 

 

KONTAKT

Bjørn Rosland Norberg via skjema HER

SØKNADSFRIST

30. april 2021

 

 

SØK STILLINGEN

Søknad og CV sendes til bergen@steinerskolen.no, skriv «Hagebruk» og ditt navn i emnefeltet.