Anders Skog, lærer i 1.klasse

Jeg kom til Steinerskolen i Arendal august 2011 fra en styrerjobb i det som tidligere var en steinerbarnehage.

I skolehverdagen i 1.klasse er det ingen late stunder. Mangt skal vi møte og mangt skal vi mestre. Noen barn skal trygges og få lov til å blomstre, og noen barn trenger hjelp til å komme i ro. Vi lager verdens godeste tomat- eller bålsuppe, eller baker de mest delikate rundstykkene. På tur spikker vi, sager og hogger ved.

Jeg er trollfar til 31 småtroll og  «å ete og ete oss tykke og fete, det er vår liv og vår lyst!» Den snøfattige vinteren gjør at vi tar en liksomtur til fjellet når vi skal være «Snøgubber bom fallera». Men da kan vi jo i stedet komme i gang tidlig med å hoppe tau. Vi er i oppstart av vårens store prosjekt, barna lager sin egen kjepphest. Nå har alle barn tovet sine hestehoder. Og sånn går no dagan…

Med 138 elever og 41 i kollegiet er Steinerskolen i Arendal ikke en veldig stor skole. Enda er skolens verden hektisk og der er ikke alltid lett å drive langsomhetens pedagogikk. Elever og kolleger gir meg stor glede og mitt daglige samvær med de yngste holder meg ung i sinn. Jeg har mange dedikerte kolleger og sammen har vi fått til et nytt skolebygg som vi er veldig fornøyde med.

Jeg vil gi barna trygghet, en tro på seg selv og sine medmennesker. Bestemt med kjærlighet er mitt mantra. Jeg vil være tilstede for barna… mine øyner ser, mine ører hører, min munn gir trøst og korreks, og mitt fang gir varme.