Til tross for menneskapte klimatrusler vokser det fram et kraftfullt menneskelig engasjement, vilje og solidaritet for kloden! Klimastreiken har vist verden at unge mennesker i dag ikke er villige til å fortsette slik som før. Nå har du anledning til å komme til orde! Steinerforbundet inviterer ungdom opp til 20 år til å sende inn tekster til en tekstkonkurranse:

 

«En appell for fremtiden».

Vi vil kjenne på ditt engasjement og din vilje til å skape en bedre fremtid! Vi er sikre på at du har tanker og perspektiv på klimasaken som bør komme andre for øre. Hva er skolens oppgave på veien mot en bærekraftig verden?

Hvordan skal skolen møte barn og unge i lys av den økologiske krisen kloden befinner seg i? Hva mener du er det aller viktigste skolen kan bidra med for å skape endringer i samfunnet vi lever i?

 

 

Vinnerbidraget skal inngå som en del av programmet ved Steinerskolens jubileumsfeiring Mitt skip er lastet med i Oslo Konserthus 21.september 2019, og aller helst ser vi at du fremfører din appell til publikum. Reise og opphold på hotell vil da dekkes av Steinerskoleforbundet. Teksten vil i tillegg publiseres i steinerskolens tidskrift Steinerbladet. 

Teksten bør ikke være på mer enn 500 ord, og kan gjerne være kortere. Det er vesentlig at bidraget maner til handling og skaper engasjement hos dem som hører det. En jury vil kåre vinneren av konkurransen.

Frist for å sende inn tekst til konkurransen er 24. juni 2019.