Education issues in connection with Artificial Intellegence

Workshop med Nicanor Perlas

Meld deg på!

Workshop med Nicanor Perlas

  • Steinerhøyskolen i Oslo / Professor Dahlsgate 30
  • Tirsdag 25.9.2018 fra 09.00 til 13.15
  • Kostnad 200,-, inkludert lunsj

Nicanor Perlas er en av de fremste lederne av folkebevegelser i den tredje verden.

Han vokste opp i et privilegert miljø på Filippinene og hadde en selvskreven karriere som akademiker foran seg (samt stjernestatus som friidrettsdeltaker i OL). Men møtet med den bunnløse fattigdommen i hjemlandet skulle få ham til å forlate hjem og karriere for å utdanne seg som agronom på en av de fattigste øyene i landet.

Herfra satte han i gang lokale aksjoner for reformer i skolesystemet med sikte på fattigdoms- bekjempelse. Hans sosiale engasjement antok nasjonalt format da han fikk kjennskap til de hemmeligholdte planene for utbygging av tolv atomkraftverk på den filippinske øygruppen, som er kjent for sine hyppige jordskjelv og vulkanutbrudd. Med livet som innsats ledet Perlas de massive demonstrasjonene, og myndighetene måtte til slutt skrinlegge prosjektet. Som motstander av regimet måtte han flykte til USA og ble senere en viktig sosial entreprenør i FN- sammenheng. På sterk oppfordring stilte han i det filippinske presidentvalget i 2010 som samlende kandidat for en rekke sivilsamfunnsorganisasjoner, men fikk ikke majoriteten av stemmene.

Perlas henter også inspirasjon fra Steiners antroposofi, og da spesielt tregreningen. I sin tale i den svenske Riksdagen i 2003, ved tildelingen av Right Livelihood Award (den såkalte alternative fredsprisen), gjorde han også oppmerksom på utfordringer knyttet til kunstig intelligens; – en utfordring som har blitt enda mer prekær i dag.

Siden den gang har Perlas skrevet tre bøker om emnet, holdt en rekke seminarer rundt om i verden og er dessuten rådgiver for det filippinske ministeriet for vitenskap og teknologi. Det er sistnevnte tema og dets forhold til pedagogikken, som skal være fokus for denne workshopen.

Påmelding til henrikke.morck@steinerskolen.no