Steinerskolen 100 år

“Steinerskolen i verden” – en jubileumsutstilling i Sverresborg museum i Trondheim. Utstillingen varer frem til 9. juni 2019.

Jubileumsutstilling i Trondheim

Over 300 mennesker hadde funnet veien til Sverresborg museum i Trondheim og utstillingsåpningen av ”Steinerskolen i verden” 17. mars 2019. Utstillingen gir et innblikk i steinerpedagogikkens arbeidsmetoder og idegrunnlag gjennom et rikt sammensatt utvalg av elevarbeider og tekster. Utstillingen står til 9. juni 2019. Velkommen!

Det er i år 100 år siden den første steinerskolen åpnet sine dører og det skal feires i hele verden. Steinerpedagogikken er en suksesshistorie: en livskraftig pedagogikk som lever i barnehager og skoler på alle kontinenter. I de fleste land blir barnehagene, skolene og pedagogikken kalt Waldorf, etter navnet på den første skolen. I Norge brukes steinerpedagogikk etter pedagogikkens grunnlegger, Rudolf Steiner. Fra en sped begynnelse med én skole i Stuttgart i 1919, har steinerpedagogikken opplevd stor vekst. I dag er det over 1000 steinerskoler i verden og 2000 steinerbarnehager. I Norge er det 31 steinerskoler og 46 steinerbarnehager i dag.

Trondheim fikk sin første steinerskole i 1971, og siden er flere kommet til. I dag teller vi tre steinerskoler og tre steinerbarnehager i Trondheimsområdet. Disse seks har gått sammen om et flott program gjennom året for å feire steinerpedagogikkens 100-årsjubileum. Utstillingen på Sverresborg er en av arrangementene du er invitert til å delta i.

Vil du vite mer om steinerpedagogikk? Ta turen innom utstillingen på Sverresborg. Eller finn et arrangement nær deg på www.steinerskolen.no.

For internasjonale arrangementer og feiringer sjekk ut www.Waldorf-100.org.

Hjertelig velkommen til feiring med oss!

Hjertelig velkommen til feiring med oss i Trondheim!