PARZIVAL I NY OVERSETTELSE

Til norsk ved Jakob Kvalvaag – etter Wilhelm Stapels tyske prosagjengivelse.

BestillKontakt forlaget

Jakob Kvalvaag

Jakob Kvalvaag har vært lærer i norsk, kunsthistorie, kjemi og bokbinding ved Steinerskolen gjennom et fullt yrkesliv. Han har arbeidet helhjertet for steinerpedagogikkens vilkår i både inn- og utland. Dessuten har han skrevet pedagogiske artikler, oversatt Rudolf Steiner fra tysk og vært sentral i arbeidet med flere av Steinerskolens læreplaner. Han gjorde en stor innsats som mangeårig formann i Antroposofisk Seslskap i Norge.

FORTELLINGEN

Den blå boken inneholder selve Parzival-fortellingen.

  • Innbundet
  • ISBN 978-82-300-1858-3
  • 312 sider
  • Pris 400.-
  • Bestill

 

KOMMENTARENE

Den røde boken inneholder kommentarer og forklaringer.

  • Innbundet
  • ISBN 978-82-300-1857-6
  • 175 sider
  • Pris 350.-
  • Bestill

 

Endelig kommer Wolfram von Eschenbachs fortelling Parzival i fullstendig, norsk oversettelse. Boken er pensum i Steinerskolenes 2. videregående, men den bør leses av alle som vil ha god underholdning, titte inn i middelalderens høye idealer eller utvikle seg som menneske. Wolframs roman er en velkomponert utviklingsroman med temaer som er aktuelle for ungdom i alle aldre. Heltens søken og innvielse går gjennom prøvelser, feiltrinn og farer – og viser hvilke muligheter livet kan servere den som er villig til å kjempe for noe større enn seg selv.

Parallelt utgis Jakob Kvalvaags kommentarbok som steg for steg tar leseren gjennom de dypere lag av Parzivalromanen. Her får man nøklene som åpner døren til tiden, kulturen og de esoteriske sammenhengene. Forståelsen av Parzivals vei kan gi oss inspirasjon til å reflektere over vårt eget sjeleliv og hva det vil si å være menneske. Kanskje vekker den også trangen til å heve seg mot større idealer og dyder.

DISSE STÅR BAK BOKPRODUKSJONEN

Jakob Kvalvaag

Oversetter og forfatter

Gry Alsos

Redaktør og utgiver